Páginas

lunes, 13 de marzo de 2017

Estreno de ENCONTRES para 2 oboes y corno inglés

TRÍO MESTRAL
José Juan Ortega José : Oboe
MºAngeles López Fogués: Oboe
Aurelio Olivares Ramos: Corno inglés

V SEMANA CULTURAL
  Lunes 13 de marzo a las 19,30 horas
Salón de Actos "Pepe Noguera"
Conservatori Mestre Vert
Carcaixent


Encontres (2017)
Obra escrita para dos oboes y corno inglés articulada en cuatro movimientos contrastantes (Expresivo, Calmo, Cantabile e Inquieto), con una interválica propia que les otorga personalidad y carácter. Aprovechando la uniformidad y equilibrio de timbres del conjunto, se intenta obtener un resultado homogéneo, o como indica su título un encuentro de los instrumentos formando una textura a tres voces compacta y equilibrada.
Se escribe en Enero de 2017 por encargo del Trío de oboes Mestral formado por José Juan Ortega, Mª Ángeles López y Aurelio Olivares, a quienes va dedicada.  Se estrenó en el Salón de Actos del Conservatorio Profesional Mestre Vert de Carcaixent en marzo de 2017.

José Juan Ortega José 
Comença els estudis d’oboé al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, amb el professor Aurelio Olivares, on finalitza el grau mitjà.
Els estudis de grau superior els realitza amb el professor d’oboé Francisco Valero, al Conservatori Superior de Música de Múrcia, obtenint les màximes qualificacions. Posteriorment rep classes magistrals de professors com Francisco Salanova, John de Lancie, David Walter i Thomas Indermühle.
Com a docent, ha sigut professor d’oboé als conservatoris, d’Astorga, d’Oliva, d'Ontinyent i La Vall d’Uixó. Actualment és professor d’oboé al C.P.M Pedro Aranaz de Cuenca.
És membre fundador del quintet de vent i octet Anakrousis, amb el qual ha realitzat nombrosos concerts per la comunitat Valenciana i a tota Espanya, destacant la seua participació en els Concerts de Primavera de la Generalitat Valenciana, en el cicle de concerts de la INJUVE el 1995 i 1997, i amb el XIV Circuit de Música Clàssica de la Diputació d'Almeria en 1997. Ha col·laborat amb la companyia teatral "Xarxa Teatre" de la Comunitat Valenciana en diversos espectacles.

Mª. Ángeles López Fogués
Comença els estudis d’oboé a la Lira Carcaixentina amb Aurelio Olivares, continuant-los amb el mateix professor al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, on finalitza el grau mitjà amb menció d’honor i obté l’elemental de piano.
Continua els seus estudis de grau superior al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València amb el professor Francisco Salanova, on aconsegueix el títol de professor superior d’oboé amb les més altes qualificacions al mateix temps que finalitza els estudis de Magisteri a la Universitat de València. A més a més assiteix a nombroses  classes de perfeccionament amb professors com Thomas Indermühle y Maurice Bourgue.
Ha sigut professora dels conservatoris d’Orense, Pontevedra, Catarroja i València, i  en diverses escoles de música.
Actualment és catedràtica de pedagogia per oposició al Conservatori Superior Oscar Esplà d’Alacant.

Aurelio Olivares Ramos
 Inicia els seus estudis musicals en la Societat “Lira Carcaixentina”, continuant-los en el Conservatori Superior de Música de València i Sevilla, amb els professors Vicente Martí, Miguel Morellá i Miguel Quirós.
Ha exercit com a intèrpret en nombroses agrupacions entre les quals podríem destacar les següents : oboé solista de l'orquestra Simfònica de Les Palmes de Gran Canaria, oboé solista per oposició de la Banda Municipal de Sevilla, des de 1983 és professor d’oboé per oposició del Conservatori Professional “Mestre Vert” de Carcaixent, ha sigut professor col·laborador de l'Orquestra Municipal de València, actuant com a solista amb la Simfonia Concertant de Mozart, també ha sigut professor del conservatori professional de Teruel,  Xella, entre altres,ha format part de diverses agrupacions de música de cambra, piano i oboé, guitarra i oboé, quintet de vent, entre altres.
Actualment és professor d'oboé del Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent i membre del Consell de Direcció. 

I


Trio en Fa ………………..…………….…Frantisek Kramar - Krommer
Allegro moderato – Romanza – Minuetto – Trio – Rondó




*Encontres ……………………….……..…..………..Javier Costa Císcar
Expresivo - Calmo – Cantabile – Inquieto



II


Variaciones sobre un tema del Don Juan de Mozart ...L. van Beethoven
Andante – Allegretto – L’istesso tempo – Andante – Allegro moderato – Moderato – Lento espressivo – Allegretto scherzando – Allegretto giocoso – Vivace.


Three Miniatures and an Andante   ……………………..…. Tim Knight
Allegro giocoso – slow and peaceful – Allegro – Andante espressivo



Kleine Suite ………………………………………..………… Paul Cadow
Allegretto – Adagio – Vivace


*   Estrena absoluta

No hay comentarios:

Publicar un comentario